torsdag 26 februari 2009

Vem betalar?

Visst är det så att det skall bli jättekul med kungabröllops-spektaklet och visst kommer det att dra en massa blickar mot Sverige - reklam reklam. Men - varför kan inte de betala det från sina egna väl tilltagna konton själva? Har de verkligen inte råd?! Jag har lite svårt för att förstå varför regeringen vill skjuta till pengar i dessa tider - när de kungliga redan har "löner" feta som jag vet inte vad. Garanterat kommer de ovanpå alltsammans att bli sponsrade med än det ena och än det andra. Säg den designer som inte vill att hon skall bära just hans/hennes kreation den stora dagen. Tror ni att denna person kommer att ta betalt för den äran?! Och så vidare.... Den som redan har får bara mer...

Det känns lite bakfram att regeringen skall bidra till deras bröllop när vi andra vanliga inkomsttagare minsann får spara och gneta för att få ihop till våra. Visserligen får vi välja våra gäster själva och så där, men ändå. De har ruskigt bra betalt för att vara reklampelare redan.

Läs mer här

Kan Norges kung så kan väl vår?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Då känns det betydligt värre att vi betalar för alla fallskärmar, avgångsvederlag och skit som höga chefer får när de gjort fel. Men visst, man tycker att de borde h råd att betala själva. Men du, tänk dig vad många som ska tycka, tänka och bestämma över det bröllopet. Hu, för ett kontrollfreak som mig var det värt varenda öre bara för att få hålla i alla trådarna själv. :) Och faktiskt själv få bestämma vem ens make ska bli. Ha en bra fredag!! :)

Mamma J sa...

Hehe, men hon HAR ju fått bestämma vem maken skall bli iallafall :).

Jag tänker också när de säger i intervjuer att "barn ligger långt fram i tiden"... Alltså, hon fyller 32 i år, så om hon tror att hon har hur mycket tid på sig som helst så riskerar hon att bli mycket besviken. Vilken grej om det visar sig att de inte KAN få barn på egen hand för att de väntat för länge?!