tisdag 10 februari 2009

Svårt!

Det här med GI och framför allt någon form av Kickstart är verkligen svårt.

Igår, som jag skrev, så åt jag nästan ingenting för att jag fullständigt hakade upp mig på att det stod socker på varenda innehållsförteckning jag hittade. Frukosten blev 2 kokta ägg och en avocado. Till lunch åt jag sedan en champinjonsoppa (som egentligen inte alls var bra, antar jag - eftersom det stod SOCKER där också - men jag hade just inget annat att ta med mig). Middagen var pyttipanna och stekt ägg för resten av familjen och det åt då inte jag. Utan jag klämde i mig två stekta ägg och en bit fetaost istället. Öh?! Jaja, för all del inte direkt dåligt, men banne mig inte helt bra heller.

Så, man kan väl säga att jag inte är någon förebild inom GI på minsta sätt. Jag får klara mig utan någon kickstart, så mycket är säkert. Men, jag kämpar på för att avgifta mig från sockret iallafall. Så, idag har maten bestått av turkisk yoghurt med lite hallon till frukost, keso med lite hackat äpple + ingefära + kardemumma till mellanmål. Till lunch sedan åt jag thai-mat på en lunchrestaurang, men jag valde en biffwok och hoppade förstås över riset + försökte låta bli så mycket av själva såsen.

Till middag däremot så testade vi ett recept på köttfärslimpa från "Vägen från 137 kg". Alltså - det var såå gott!! Hela familjen älskade det! Till köttfärslimpan fick familjen potatismos och en varsin morot, själv åt jag en grönsallad med cocktailtomater till. Och drack vatten.

Jag gjorde dock misstaget att väga mig i helgen - jag tror det var en morgon eller liknande. Och så fick jag för mig idag att jag skulle väga mig för att ha en kvällsvikt att gå efter istället. Lite hoppades jag ju att det inte skulle skilja alltför mycket. Det gjorde det :(. Så, nu är jag lite sur och uppgiven. Redan, hehe!!

Ikväll håller jag mig dessutom från att titta på Greys, eftersom det brukar vilja höra godis till det jäkla tittandet. D åker iväg på innebandy (som nästan alltid på tisdagkvällar) och jag sitter och tittar och gottar mig i min ensamhet. Ikväll gottar vi inte - och då tittar vi inte heller. Inga onödiga frestelser här inte!

Kan för övrigt berätta att T började på dans igen igår. Och det märks verkligen hur hon har saknat dansen. Hon var som en Duracell-kanin när hon kom innanför dörren efteråt (D hämtar på måndagar = han roddar dansen..). Jag hade bara just kommit hem jag också - och höll på med maten och hon studsade in i köket och började visa danssteg och pratade i 190. Jättekul att det var så lyckat! Då känns det plötsligt heeelt OK att åka kommunalt på måndagar vilket jag egentligen tycker suuuger fett! Men, vad gör man inte?!

Nej, nu skall jag ta och krypa till kojs och läsa sista biten av "Tisdagarna.." - satt ju på bussen igår och insåg att den sista vändan inte var helt smart att sitta och läsa DÄR. Folk kan ju börja undra när man sitter och gråter! Så, jag går och gråter i min säng nu då. Godnatt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ett litet tips - blomkålsmos!! Det är SÅÅÅ gott! Koka en blomkål mjuk i grädde och vatten. Lite örtsalt och kör med stavmixer (eller elvisp) till en jömn smet. Mycket godare än potatismos och helt enl GI! Passar till det mesta :-)

Haha, så du har sett min medverkan i Amelia. Fick ett supersnyggt halband för besväret!!!

Anonym sa...

Bra kämpat tycker jag! Men måste du köra ren GI-kost då? Ta bort kolhydrater som pasta, bröd, ris och potatis och ändå äta frukt. Och så hålla sig från godis och motionera. Det tror jag skulle passa dig ypperligt! :)Allt som må¨ste följas är hysteriskt slaviskt är lite misstänksamt tycker jag, känns som om så fort man fuskar minsta lilla sätts hela kroppen ur balans. Kämpa på, vi peppar varandra såklart! Kram!

Nenny sa...

Jag säger som AnnaK, kan du inte känna lite själv vad du ska ta bort till att börja med. Innan alla idéer om GI kom så slutade man ju bara äta godis och kakor och sånt, inte potatis osv. Ät rena saker om du förstår hur jag tänker, och det finns GI bröd att köpa till frukost. Grönsaker med fetaostdip hade väl varit gott till tv:n igår?!
Vattnet(Loka) innehåller inget socker, fri från socker och sötningsmedel står det på den. Innehåller däremot en massa karbonater och klorider, vad det nu är.

Mamma J sa...

Haha - ni vet, jag måste göra så här. Just nu iallafall. Det handlar om en viljans kamp mot sötsuget. Så, om jag börjar tumma på det så finns det risk för att jag tummar på det. Om ni förstår hur jag menar.

Så, nu första veckan iallafall - har jag bestämt mig för att köra så rent det bara går från alla typer av sötningsmedel - och de kolhydrater jag får i mig skall vara långsamma.

Vad det lider så kommer jag nog att gå mer åt det hållet som ni säger - att ta bort det värsta och ha typ frukten kvar.

Men, nu under den ack så viktiga uppstarten (den är viktig för min inställning till alltsammans) - så skalar jag allt jag kan. Och berättar för så många som möjligt - för att få fler som skall hålla koll på mig :).

Detta handlar om en viljans kamp mot den dåliga karaktären och ett väldigt djupt invant alldeles för dåligt beteende... ;)