söndag 22 februari 2009

Massor med snö!

Här har snön vräkt ner hela dagen! Jättemysigt! Vi var först iväg på "allmänhetens åkning" och invigde mina skridskor (första gången sedan läsåret 89/90 som jag står på ett par "griller"...) och släpade runt M & L i någon form av fåfängt försök att få dem att lära sig. Eller jaja - kanske inte så fåfängt, det blir bättre och bättre för all del... Vi fick två barn på köpet från ishallen - guddottern F och hennes storebror F - så när vi kom hem svepte jag snabbt ihop våffelsmet och gav alla barnen lunch. Jag GI-fuskade och åt en jag också - dock naturell d v s ingen sylt eller så. Sedan for D och T och storebror F iväg till stallet (F ville titta på) och vi andra gick ut och åkte snowracer (bob tycker ju jag då att det heter, men här, där jag bor nuförtiden tycker man visst inte samma!), tefat och stjärtlapp i ett par timmar. Vi avslutade det hela med att göra en snölykta utanför vårt hus.

Sedan har barnen lekt hela havet stormar (ja, åtminstone kan man tro det när man tittar in i deras rum) och jag och D har städat på nerevåningen.

Nu vankas hämtmat - pizza för barnen, kebab för pappan och en salladsrulle för mamman. Jag tänker mig att jag rullar ur den ur brödet, så funkar den som GI-mat eftersom den innehåller skinka, ost, räkor och avocado. Mums skall det bli!

Sedan skall barnen badas och läggas. Det blir nog en rätt tidig kväll med tanke på den sena kvällen igår och alla aktiviteter idag.

På tal om den sena kvällen - ja, var det väntat eller var det väntat att Molly Sandén och EMD skulle gå direkt till Globen? Herregud folk vågade väl inte annat än att rösta på den lilla Huddinge-tösen eftersom både stjärnorna och gudarna ville... Lite orättvist i alltsammans tycker jag faktiskt att det är att Velvet inte tog sig vidare det allra minsta - hade det skrivits spaltmeter om henne innan så hade nog hon också fått en direktbiljett. Och att den grekiska låten fick den internationella juryns röst?! Vad ÄR den där juryn BRA till?!

3 kommentarer:

Lina Nyberg sa...

Juryn är till för att göra dig arg, har du inte förstått det än??

Melodifestivalen är inte Melodifestivalen utan "-chocker", "-kupper" "-fiasko" och/eller "-kris".

Mamma J sa...

Haha, du har så rätt! Och jag går i fällan HELA tiden :)!!!

Anonym sa...

Jag klarar inte av att kolla på det nya röstningssystemet så jag stänger av när alla sjungit färdigt och läser på nätet i efterhand. Jag gillar inte alls konceptet... Men jag tyckte Molly sjöng jättebra och fint men till Globen? Nej hellre BWO eller Velvet...