fredag 30 oktober 2009

Cynisk

Jag må betraktas som cynisk och hård men...

Jag läser i Aftonbladets nätupplaga om stackars Björn som vägras hjälp att komma hem efter en skada i Thailand - för att han saknar försäkring. Tillika läste jag för några månader om han, killen som omkom utomlands men vars kvarlevor inte skulle kunna flygas hem för att också han saknade försäkring.

Men, hallå. Varför förväntas jag tycka synd om dessa människor som helt kallt räknar bort kostnaden för den försäkring som de flesta av oss tycker att vi bör ha. För att de liksom på något sätt antingen tänker "det händer inte mig" alternativt "jag får ändå hjälp av staten" och alltså betraktar utgiften som en onödig sådan... Nej, tyvärr. Sådana gråtvalser går faktiskt inte hem hos mig. Jag blir bara förbannad. Sorry!

4 kommentarer:

Maj Korner sa...

Du kanske ska fundera över att låta bli att läsa Aftonbladet?

Mamma J sa...

Hmmm. Ja. Kanske det :-).

Ango sa...

Jag håller med dig! Väljer man bort försäkring så kostar det om/när något händer.
Jag kan visserligen känna att man som anhörig (det är ju ändå inte de anhörigas fel) ska kunna få hem skadade/sjuka/döda på något vis. UD har inte hur mycket pengar som helst, och kan inte låna ut heller, men drömmen vore om det fanns ett speciellt "lånekonto" där man kan låna ut pengar till hemförsel.
För övrigt så har regler ställt till det och gjort det betydligt mycket dyrare att forsla hem döda. Man får inte ta med kistor på passagerarflyg, utan måste ta dem på egna plan... En grymt onödig extrautgift! Vår begravningsentreprenör (som vi hade till mormors begravning) berättade om detta, och han berättade att han hade ett företag där han åker med bil i Europa och hämtar hem avlidna svenskar. Detta kostar bara en bråkdel av vad det kostar att forsla hem på plan.

Pia sa...

Håller med dig till fullo!!! Väljer man bort försäkringen, så väljer man bort det skyddet, att kunna komma hem!