lördag 31 oktober 2009

Många tårar

Har tyvärr inte haft möjlighet att besöka någon gravplats idag. Ingen av mina närmaste finns just i närheten, så det har inte fallit sig så naturligt.

Men, jag tänkte ändå på det förstås. På dem. På hur andäktigt vackert det är på kyrkogårdarna runtom i landet idag/ikväll. Hur många ljus som är tända. Lågor som fladdrar som tankar på dem som inte med oss längre.

Tänk så oerhört många tårar vart och ett av dessa ljus symboliserar. För en del av dem var det kanske länge sedan sorgen var bottenlös och riktigt smärtsam. För andra är sorgen ny. För ytterligare andra är sorgen allerstädes närvarande och fortfarande orsak till tårar ofta. Och vart och ett av dessa ljus är tända av någon eller några som tänker, som sörjer eller har sörjt. Som saknar.

Så många.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen utav András och jag har någon som ligger begravd i närheten men vi tar oss varje år till Skogskyrkogården här i Falun för att tända ljus i minneslunden för de som inte längre finns med oss. Det känns skönt att kunna få skänka dem en tanke och få låta de ledsna känslorna och de fina minnena ta över några ögonblick. Stanna upp och andas lite.

Ango sa...

Jag, Simone och Victor var på kyrkogården och tände ljus igår. Vi gick dit sent på eftermiddagen, det var jättemörkt ute, knappt en enda lampa tänd på kyrkogården, bara folk med ficklampor och massor av tända ljus. Jättefint var det!