lördag 17 oktober 2009

Lördagsröj!

Tänk vad grejer man hittar när man röjer (och med lördags-röj menas inte detsamma som om jag varit 25 år och singel - nu som trebarnsmamma i ett radhus i en förort).

Vi har ett skåp som går under den allmänna benämningen "pysselskåpet". Detta framför allt för att där inne finns alla möjliga och omöjliga saker barnen kan tänkas vilja använda om/när de vill pyssla. Ni vet, piprensare, paljetter, kritor, papper av olika modeller, färger, fjädrar, klistermärken och en massa annat.

Men, inte nog med det - därinne finns också ljus, servetter, krukor, vaser, ljusstakar och lite annat diverse.

Man kan väl säga att jag nog har varit hamster i ett tidigare liv. Eller har extremt dåligt minne i kombination med en väldigt rörigt skåp. Jag hittade inte mindre än 16 rullar med tejp, 8 limstift, 7 ark med julklappsetiketter, en ruggig massa värmeljus (jag som t o m åkte och köpte igår - fast det var ju med doft, förstås) och så hörnskydd, sätta-fast-bokhyllor-i-väggen-band och möbeltassar i pluralis förutom allt annat då.

Suck.

Nu är där röjt. Nu är där rensat. Vi får se hur lång tid det tar innan det ser ut som.. förut igen... Många av dessa saker är ju lite osymmetriska om man säger så - så det blir gärna lite stökigt lite fort.

6 kommentarer:

Sophie sa...

Men hallå... med 4-åringar i huset går det alltid åt tejp och limstift ;-)

Mamma J sa...

Haha, ja - det är väl därför jag har haft en tendens att köpa på mig det så fort jag har hunnit... Och samlat. Och samlat. Och samlat!

Pia sa...

Hörrudu.. tejp kommer att behövas till julklapparna. Likaså etiketterna. Limstiften behövs när du alternativt barnen ska pyssla ihop alla fina God Jul-kort. Värmeljusen kan du väl plocka fram redan nu.. det har jag gjort!! :o)
Däremot kan jag inte komma på någon direkta nytta av hörnskydd och möbeltassar!! ;o)

nillas liv på pinnen sa...

Det där låter som mig och mina skåp. Vad gäller omedvetenheten om innehållet alltså...=)

Anna sa...

Skönt att höra att det finns fler.:D Vi har inte ett sådant skåp men några lådor som är "härläggervialltsomviintevetvadviskagöramed"-lådor. Och de skulle antagligen kunna rensas ur till hälften.

I fredags röjde jag i vår garderob och i barnens rum. Det resulterade i fyra påsar som ska slängas och ett par som ska ner i källaren. Men det är som med träning, det är skönt efteråt! :D

Nenny sa...

Kul hur man associerar. Jag läste lördagsröj och tänkte direkt att nu har ni städat ut massa gamla saker. Och så börjar du dilla om 25 och singel. Kom till saken, vad har du röjt ut?! Finns det egentligen något mer tillfredsställande för tillfället än att rensa ur???