tisdag 25 november 2008

Bil-körar-låtar?

Kan du ge mig lite tips på låtar du gärna lyssnar på när du kör bil?

Om man säger så här: Jag tycker t ex att ledmotivet till The Rock



är så där otroligt bra. Framför allt precis 1.30 in i låten. Kan för all del ha lite att göra med att ett av mina absoluta favoritprogram alla kategorier är Robinson...

En annan låt som är härlig att köra bil till är denna:



Även om denna bara är en kort snutt av den ursprungliga låten...

Den här har också en skön takt - som får mig att vilja veva ner rutan och låta håret fladdra i vinden medan landskapet passerar i högt tempo...



Det finns fler som jag tycker är jättebra för just detta ändamål - men det blir nog lite tjatigt om jag skall rabbla alla. Ge mig gärna lite nya uppslag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sitter @ work och får inte upp musiksnuttarna - tyvärr. Men ledmotivet till The Rock gillar jag också. :) När jag kör bil föredrar jag musik med mycket "ös" i, blandat med lugna låtar a'la Enya. Det beror mycket på mitt humör, min stressnivå osv. Men rent generellt så vill jag ha "ös". :-)

Jag gillar bland annat att köra till filmmusiken för Top Gun, låten "Danger Zone" bl a. Lyssnar väl mest på radio i bilen, och växlar mellan Star Fm, Vinyl, Lugna favoriter och Rix fm.

När vi åker längre sträckor hela familjen går Filips allehanda cd-skivor varma - helst samma skiva om och om igen, om Filip själv får välja. Till min och Rikards besvikelse. Men vad gör man inte för "bilfriden"? :-)

Ha en trevlig dag!
Kram.

Anonym sa...

Tillägg: Filmmusiken till Dirty Dancing är jag väldigt svag för också. Då skruvar jag gärna upp volymen lite extra! :-)

Mamma J sa...

Tack Anna! Haha - jaa, om det är något vi skall undvika just kommande helg (skall göra en skiva till Ullaredstrippen) så är det just Mora Träsk och Bamse typ ;). Man kan väl säga att vi som sitter i samma bil har samma typ av "prioriteringar" när vi åker bil normalt, haha!

Anonym sa...

Eye of the Tiger, med Survivor!

Mamma J sa...

Åh. Ja! Hur kunde jag glömma den?!