tisdag 18 november 2008

Mitt önskeår

Iochmed att kylan och lite halka och lite snö har visat sig här i våra trakter så kom vi att prata om vilket väder/vilken årstid man skulle önska under vilka månader under året.

Så här skulle jag önska att mitt år såg ut (uppdelat efter årstider):

Vinter (riktig vinter med massor med snö och så där 10 grader kallt) under december, januari och februari och kanske kanske in en eller ett par veckor i mars. På så vis blir det en vit jul och även några månader med möjlighet till vintersporter - över sportlov o s v.

Vår: det som blev kvar av mars, april och halva maj. Lagom varmt, soligt och fint.

Sommar: andra halvan av maj, juni, juli, augusti och halva september. Genom att få rejäl sommar under så pass lång tid så behöver ingen gräma sig över när man fick ta sin semester och alla hinner njuta riktigt mycket även de kvällar man kanske inte har haft semester på. Alla hinner ladda sina batterier med riktigt mycket solljus.

Höst: andra halvan av september, oktober och november. Mycket sol och klar, hög himmel. Ja tack!

Så skulle mitt önskeår se ut om jag fick bestämma över årstidernas skiftningar. Då skulle det vara optimalt, tycker jag. Och regn önskar jag att det bara kom på nätterna, haha!

Tror ni att man kan få det?

1 kommentar:

Anonym sa...

Du kom ju inte med ngr revolutionerande idéer iaf... ; )

Det det handlar om är väl att man vill ha SOMMAR-väder under de klassiska SOMMAR-månaderna (åtminstone) och tvärtom. Och däremellan en lagom smidig övergång, även kallad höst och vår. Eller..?