tisdag 11 november 2008

Vad vill du läsa om?

Jag satt och funderade tidigare idag, på vad det är som gör att jag gillar vissa bloggar. Vissa följer jag ju p g a de som skriver dem = folk jag känner och vill läsa om :). Men, andra följer jag ju av andra anledningar, som jag inte tänker redovisa här just nu.

Jag undrar därför - vad uppskattar du i en blogg? Vad vill du läsa om? Vad är totalt ointressant vad dig anbelangar? Och vad är riktigt intressant? Vad vill du veta när du läser en blogg? Nyfiken antecknar..

4 kommentarer:

Ango sa...

Det beror ju helt på faktiskt. Som dig, förljer jag vissa bloggar för att jag känner personerna och är därför intresserad. Andra bloggar följer jag för att de handlar om mat/bakning, vilket intresserar mig. En del är bok-/filmbloggar som intresserar mig. De som inte tillhör de här kategorierna då? Ja, det kan vara att det är ett ämne som berör, det kan vara igenkänningsfaktor (ketchupmamman t ex). Det jag inte vill läsa om är dagens outfit, var den kom ifrån och hur mycket den kostade, hur full man var igår, och i förrgår, och dagen innan och...ja, du fattar, eller allmänt "fjortissnack" som jag har hemskt svårt att relatera till eftersom jag är en relik i jämförelse ;-).
Personliga funderingar och tankar, reflekrioner över samhället osv är alltid roligt.

Kram
/Ango

Anonym sa...

Jag följer några kompisar sedan några för att de har fina foton, sedan någon för lite skvaller och så någon för att de skriver underhållande, roligt och så.
Svårt att sätta fingret på.

Vissa fångar mig, andra gör det inte. Vissa fångar mig inte egentligen men jag läser eftersom det är någon jag bryr mig om/känner. Andra känner jag inte men engageras i pga hur de skriver.

ja du... blev du något klokare av detta?

Mamma J sa...

Jag instämmer med er båda. Skall skriva ett inlägg som sammanfattar vad jag själv tycker - senare. Inte nu.

Men, en kompletterande fråga till Sophie: Vad menar du med "hur de skriver"? Poetiskt, vackert, krångligt, rakt på, i romanform eller vad?

Anonym sa...

Jag tycker om bloggar som berättar om vanliga människors vardagsliv -det är faktiskt ofta väldigt intressant. Vad jag tycker är dödtrist är ytliga bloggar som bara handlar om mode och smink. Blä!