onsdag 10 juni 2009

Den blomstertid...

... ja, självklart måste också jag skriva ett inlägg om dagens stora händelse: Skolavslutningen. T:s andra. Lite extra rörande i år eftersom deras fröken M är en riktigt blödig sort och skall lämna dem för en annan skola och en annan klass (som bara råkar vara min kusin A:s dotters klass!) - därför var avskedet inför sommarlovet lite extra känslosamt. Även för åhörarna.

Jag som blir varm om hjärtat och lätt darrande på läppen bara av att se alla finklädda, förväntansfulla barn, alla blommor och allt - ni kan ju tänka er hur det är för en sådan som mig med "Den blomstertid" ovanpå det! Tyvärr har det ju regnat mer eller mindre hela dagen idag - så allt var inflyttat till gympasalen och det tog lite lite udden av det hela. Men, inte helt. Absolut inte helt. Jag var glad att jag kunde koncentrera mig på min kamera emellanåt och liksom skärma av mig lite grann. Gömma mig och min darrande läpp.

Nu är det alltså sommarlov. För att låta T slippa gå direkt till fritids på sommarlovets första dag, så har jag tagit ledigt imorgon (och är ju ändå ledig på fredag) och så åker vi till Dalarna i några dagar - jag, hon, killarna och F, en av våra kompisars söner tillika kompis till T - för ett litet mini-sommarlov innan fritids tar vid i några veckor innan den "riktiga" semestern.

Vi lever på hoppet att SMHI för en gångs skull skall ha fel om dåligt väder för den kommande helgens alla dagar, inte bara som det brukar - om det bra.

Ha det gott!

5 kommentarer:

purplerain sa...

Jag har svårt att hålla tillbaka tårarna på avslutningar. Annars oxå... Min yngsta går ut 9,an nu. Känns skönt men vemodigt. Men jag har syskon barn som man kan våldgästa på deras avslutningar framöver. Haha alltid nått att se fram emot.

Orsakullan sa...

Vi har avslutning ikväll. Sonens första... Suck vad stora de blir...

anna of sweden sa...

Visst är det fint med svenska skolavslutningar. Hur de amerikanska är återstår att se ... :)

Hoppas att ni får en mysig minisemester!

Mie sa...

Lille sonen sa oxå adjö till en älskad lärare o det är jobbigt när man är 10..
O här har du en till som rös o kände tårarna stiga när alla barn sjöng vackert:)

Mamma J sa...

Ja, det är något alldeles speciellt med "Den blomstertid" och alla dessa barnaröster...