måndag 29 juni 2009

Potatissallad

Jag följer på mitt inlägg om den hemska olyckan - med ett mycket trivialt inlägg. Men, det är så att jag behöver tips på en god potatissallad med färskpotatis och någon god vinägrett (vill alltså inte göra "vit" potatissallad). Jag förbereder den gärna dagen innan om det är möjligt. Man kan ju hitta mängder med recept på Tasteline och gudvetöverallt - men, jag tar gärna emot rekommendationer istället. Det är liksom säkrare kort.

4 kommentarer:

Orsakullan sa...

Testa min som jag brukar göra - gjorde den till dopet i helgen och den blev mäkta popuär! Enkel och god:

Fransk potatissallad
4 pers.

600 g kokt färskpotatis
100g gröna bönor/haricot verts

Till dressingen:
2 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
salt & vitpeppar
3 msk hackad persilja
3 msk hackad gräslök

Koka potatisen o låt den svalna. Dela den i större bitar. Koka bönorna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Blanda ihop dressingen och slå den över potatis och bönor. Rör om mkt försiktigt så potatisen inte trasas sönder. Ställ kallt ca en halvtimme före serveringen.

Mamma J sa...

Tack!

Det låter mycket gott!!!

Maj Korner sa...

Roligt att du bad om det, det här är en av mina favoriter nämligen.


Tomatmarinerad potatissallad 4 pers


750 g färskpotatis
100 g cocktailtomater
2 små färska lökar
½ dl färsk basilika
100 g rostade pinjekärnor

Marinad
1 msk tomatpure
1 tsk salt
2 tsk honung
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1-2 tsk finhackad färsk spansk peppar

Skrubba potatisen och koka den mjuk ca 15 min.
Finhacka löken
Blanda marinaden
Skiva potatisen medan den är varm och varva med lök och marinad och ställ kallt
Rosta pinjekärnorna lite lätt i torr stekpanna
Innan servering blanda ner halva cocktailtomater och strö över basilika och pinjekärnorna

Mamma J sa...

Åh, det där lät ju också supergott!!!

Tack till dig också!