fredag 19 september 2008

Charlotta

Fredagsmaten idag bestod av, för ovanlighetens skull, två olika rätter. Det vi var sugna på att äta, var vi tämligen säkra på att de minsta i familjen inte skulle vilja ha. Så, vi frågade dem helt sonika vad de ville ha - köttbullar och makaroner - och så fick de det. Så gör jag/vi normalt aldrig. Barnen får äta det vi äter - och för all del vice versa ibland. Men, så får man göra undantag från regeln ibland bara för att man känner för det.

Själva åt vi Charlottas Fyllda Fralla. Så gott! Den går under det namnet för att receptet kommer från min gamla klasskompis Charlotta, som bjöd på det på sin 18-årsfest i mitten av augusti för X antal år sedan... Man kan väl säga att det har hängt med ett tag, det receptet, hehe.

Jag stod och funderade på Charlotta när jag stod och fixade med maten. Jag såg henne i en sådan där "tycka till"-spalt i tidningen Mama för något år sedan. Hon bor visst i Gävle nuförtiden. Hon garanterat ingen aning om att hon är med oss lite nu och då, fortfarande, i form av en maträtt!

Och förresten - låten i nedanstående inlägg ser ut att ligga kvar fortfarande iallafall. Missa inte den.

(EDIT: Recept finns i en av kommentarerna!)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men?! Recept då, hallå? :) Sitter i vår nya (inköpt idag), större soffa och äter mammas nybakta bullar och mjölk, nice. :) FÖrresten, har du kollat nya Beverly Hills-uppföljaren 90210? Riktigt bra faktiskt, nostalgi!

Mamma J sa...

Ok. Recept:

CHARLOTTAS FYLLDA FRALLA

Det här behöver du:

1 vit franska
Ost
3 ägg
2 dl majonnäs
½ purjolök
1 pkt rökt skivad skinka
soya och kryddor efter behov

Mamma J sa...

Så här gör du:

Hårdkoka äggen och spola dem med kallt vatten så att de kallnar så mycket som möjligt. Mosa dem sedan och blanda med majonnäsen. Hacka skinka och purjolök och blanda i smeten. Krydda om så behövs (jag brukar mest använda lite soya bara - och ibland en liten vitlöksklyfta, det blir gott!)

Skär skåror i franskan (ungefär ner till halva) och lägg den i en ugnsfast form. Ha i smeten i skårorna och lägg ost ovanpå alltsammans.

In i ugnen tills osten fått lite färg.

SMAKLIG MÅLTID!