tisdag 9 september 2008

Tennisbesvikelse

T har börjat på tennis idag. Eller ja, hon började egentligen i våras på en "provomgång" om man säger så. Det var hon och kompis L som körde tillsammans. Sedan fick de förfrågan om de var intresserade av att fortsätta. Både L och T tyckte att det var jättekul så jag tog på mig att anmäla båda tjejerna till höstens fortsättning, tillsammans - med alla våra kontaktuppgifter o s v.

Så gick sommaren och i början av augusti var vi på Liseberg. Vid ett tillfälle ringde min mobil - och jag kunde inte svara just då. När jag väl kunde göra det, så ringde jag upp - men fick inget svar. Dagen efter ringde samma nummer igen - då var det R, tränaren, som ringde för att erbjuda plats för start som idag. Jag frågade då för att försäkra mig om att L var i samma grupp - men icke. Det var hon inte. Hon hade fått plats i gruppen före. Lite trist. Men, jag gjorde ett försök och ringde till L:s mamma och frågade om de kunde tänka sig att byta grupp (eftersom det inte fanns plats i den tidigare gruppen för T) - men det ville de inte. Det var en lite bättre tid och så var det fler av L:s kompisar som kommit med i samma så det var inget de ville.

Jaja, tänkte vi - det blir nog bra iallafall - så vi tackade ja ändå. Och idag började det. D åkte med T till hallen där det skulle vara och redan innan de gick in i hallen grät T eftersom det i gruppen före (den som L är med i) var 9 tjejer. I gruppen som T kommit med i var det 6 killar och T som ensam tjej.

Så, nu vet hon inte om hon vill fortsätta, vilket jag kan förstå. Det känns lite surt att tänka på att om jag hade svarat där på Liseberg så hade hon kanske fått en plats i den tidigare gruppen - för när jag fick tag på L:s mamma så sa hon just så, att han hade ringt runt och s a s fyllt gruppen dagen innan.

Och så kunde jag inte svara och så blev det så här. Det känns också lite surt och lite tråkigt för jag vet helt säkert att om det hade varit åt andra hållet - att de hade ringt oss först - så hade jag kollat att L hade fått plats i samma grupp, eftersom tjejerna ju var anmälda tillsammans. Så fungerar jag. Men, tyvärr verkar inte alla tänka likadant. Det är lite tråkigt.

Så, nu får vi se. Hon ska få fundera på det lite. För hon är faktiskt duktig och egentligen tycker hon nog att det är rätt så kul - men jag kan förstå henne när det blev så väldigt snedfördelat.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så trist! Jag fungerar lika som du. Hade självklart sett till att de fått gå tillsammans. Jag hoppas att intresset överväger så hon fortsätter om hon tycker det är roligt. Dåligt av de som delade in grupperna över huvudtaget. Kan man inte ha rena tjej eller killgrupper får man väl försjutton blanda båda!

Lycka till!

Anonym sa...

Kan iofs vara sporrande att spela mot och med killar....om man ska vara så där lagom PK. Men jag vet ju hur man funkar i den där åldern, kompisarna är oftast prio. Om man inte heter Tiger och spelar golf...sen man var 3, piskad av pappa Woods.

Mamma J sa...

Vi kunde väl aldrig drömma om att hon skulle bli ensam tjej i sin grupp - för hade det bara varit en enda tjej till, så är hon rätt bra på att "bonda" med den som står till hands. Men, detta - det var inte riktigt bra...

Fast, sporra hit eller dit - D sa att hon dominerade trots att hon var den enda tjejen. Tro det om ni vill - jag väljer att tro honom, så klart!

Anonym sa...

Jag håller med dig Jessica, tycker definitivt att de skulle låta henne gå tillsammans med kompisen. Har du talat om för tränaren att hon ev vill sluta för att hon hamnade i den gruppen...Synd om hon skulle sluta både för att hon tycker att det är roligt och att hon är bra... Kram till er

Unknown sa...

Jag hade önskat att du kunde ha ringt mig kl 21.03 igår kväll istället för att skriva här, så kanske vi hade kunnat reda ut ett och annat missförstånd...
Även om jag förstår din frustration över att det blev såhär så blir jag ledsen över när du skriver om oss på det sättet.

Väntar på ditt samtal/ L:s mamma