måndag 26 januari 2009

Jag behöver veta!

Imorse hörde jag brottstycken av när Adam och Gry (Mix Megapol) pratade om när man sover på sin ena arm så att den domnar bort. Ja, de hade liksom inlett diskussionen när jag "kom in i den" och exakt vad som föranledde detta vet jag inte. Men, jag tror det handlade om att Adam brukar göra så ibland - och att han hade frågat en läkare i torsdags, som sagt att det var farligt. Det var något om blodpropp men också något om syrefattigt blod som nådde hjärtat, eller så. Ja, som ni förstår - jag hängde inte med på riktigt.

Nu är det så att min man, stensovningens mästare, gör så där ibland. Han sover så hårt och ligger så pass stilla att, när han vaknar så är armen bortdomnad. Han måste liksom ta sig över på rygg eller något och långsamt vänta på att armen kommer igång igen. Vilket, vad jag förstår, inte är det allra skönaste.

Men, jag har aldrig funderat på om det skulle vara farligt. Jag lever liksom i en föreställning om att kroppen liksom justerar sådant där själv. Klart man liksom inte kan "ligga ihjäl" sin egen arm!!! Eller kan man det?!

Vad tror ni? Och varför?!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hörde också det där i morse. Med ETT öra. Jag uppfattade det så att det INTE var farligt?! Och så berättade de om en brandman som gjord så med båda armarna när han sov där på stationen och sen när det gick ett larm så var han inte så snabb som han borde ha varit med att komma iväg. Armarna ville liksom inte det han själv ville.

Men jag vet inte riktigt. Jag hörde nog inte hela diskussionen ang detta.

//Eva

Anonym sa...

För en gångs skull missade jag Adam och Gry imorse och det blir liksom ingen "riktig" dag då...

Men men jag har för mig att brist på B-12 kan orsaka domningar i armar och ben. Speciellt i kombination med träning, inte för att jag vet något om de för jag tränar aldrig men Daniel gör väl det?

Ango sa...

Martin Liedberg förklarade väl att det inte var farligt om jag inte minns fel. Hörde inte heller hela eftersom jag satt i bilen på väg till skolan.
Det händer mig ibland, men det har nog snarare med nerver i kläm att göra än blodstopp...