lördag 3 januari 2009

Kalas nr 1 avklarat

Så var då det efterlängtade pyjamaspartyt överstökat.

7 förväntansfulla tjejer i full sovmundering äntrade vårt hus och sammanstrålade med den 8:e kalastjejen i sidenpyjamas och nymålade tånaglar tidigare ikväll. Minipizzor som tjejerna fick göra iordning själva med ett urval av tomatsås, ost, skinka, salami, cocktailtomater, oliver, räkor och ananas var vad det bjöds på samt glasstårta, chips och popcorn.

Vi inledde med att de två och två fick komma och göra iordning sin egen pizza (de hade fått nummerlappar när de anlände och sedan lade de sin egen nummerlapp på sin tallrik, så då visste jag vems pizza som var vems när de var klara). Under tiden så sjöng de lite High School Musical Sing Star som T fått i julklapp. När så pizzorna var färdiggräddade fick de sätta sig till bords. Till maten fick de välja på Cola, Fanta och Sprite. Barn är märkliga varelser - ingen av dem valde Cola! Det som är nästan godast av allt drickbart förutom vatten och mjölk!! Inte mig emot - då finns det ju kvar till mig, haha!

Till efterrätt bjöd vi på glasstårta med tomtebloss i.

När de väl var mätta och belåtna gick de ut i vardagsrummet och körde presentöppning medan jag röjde av bordet och förberedde för porslinsmålning. Jag hade köpt billiga muggar på IKEA och porslinsmålarpennor på Panduro (inte så billiga istället då). Varsin mugg fick de nu dekorera efter eget tycke och smak. Vilket de gjorde med bravur! Jätteduktiga var de! Dessa skall nu torka i 24 timmar och därefter köras i ugnen i 35 minuter, så klarar de maskindisk sedan.

När porslinskonstnärerna var klara var klockan bara en kvart kvar till kalas-slut, så då hade jag förberett 8 stycken olika små uppdrag som de skulle göra varochen för att vinna ledtrådar till var "skatten" (godispåsarna) fanns gömda. Det var allt från att rabbla alfabetet medan vederbörande rullade runt på golvet, till att hoppa på ett ben tio gånger och säga kuckeliku samtidigt - som gav en ledtråd vardera. När de fått sina 8 ledtrådar: många, låda, mjuka, vit, platt, grönt, under X, ovanför oss.

I en vit, platt låda där många mjuka djur brukar ligga under M:s säng i det gröna rum som är hans och L:s och som, när vi var i vardagsrummet, var ovanför oss - där låg "skatten". En uppskattad lek, tror jag! Och sedan - ja, då var kalaset slut!

Hon fick jättemånga fina saker i present - både pysselgrejor (hon älskar att pyssla), kläder och någon bok bl a. Jag imponeras stort av hur "påhittiga" folk är! Bra idéer! Inte minst tycker jag faktiskt att det är när de köper kläder - som deras barn kanske har varit med och valt då. För grejer/leksaker har de ju massor ändå - och kläder är ju så bra! Det skall jag nog anamma i fortsättningen, hehe!

En av kalastjejerna (som bor vägg i vägg med oss) var kvar en stund och hjälpte till att röja lite - det var popcorn precis precis överallt!

Nu ikväll har vår egen kalastjeja somnat mycket nöjd med sitt kalas! Och hur drygt man än kan tycka att det är med allt jobb runtomkring när det är kalas i flera dagar - så är det ju för det där nöjda glada leendet man gör det!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Å vad roligt de verkar ha haft!

Anonym sa...

Åhh det låter alldeles underbart, så underbart att jag kanske kopierar delar av ditt upplägg om det är OK?

Elina hade en underbar dag med alla släktingar och några kompisar som kom. Kram på er!

Ango sa...

Vad kul att det blev så lyckat! Man tror att man ska hinna med en hel del, men tiden går rasande snabbt (att göra egna pizzor är ju lite tidsfördriv i sig).
Gick det bra med det glutenfria?

Kram
/Ango

Mamma J sa...

Ja, jag uppfattade det som att de hade jätteroligt - och självklart Helena får du kopiera allt vad du vill :). Jag gjorde minipizzornas deg efter detta recept:

http://www5.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=19827

MEN!! förgrädda dem inte som det står - bottnarna blev jättehårda då, mer som knäckebröd! Och, så gjorde jag dubbelt så stora - så av det där blev det 8 pizzor istället för 16... (Om det nu var den delen av konceptet du tänkte kopiera, haha!)

Och - ja, Ango - det gick toppen med det glutenfria. Jag köpte Finax Mjölmix och körde glutenfritt mjöl till allihop - vägde istället för mätte eftersom det stod att man hellre skulle väga än mäta (på förpackningen) och eftersom 4 dl vanligt vetemjöl vägde 250 gram så tog jag 250 gram glutenfritt. Gick galant, förutom att degen ju inte blir fullt lika elastisk. Men, det funkade hursomhelst! Då behövde jag inte oroa mig för att det skulle ha blivit några förväxlingar eller oavsiktliga sammanblandningar - utan alla fick likadant.

Anonym sa...

Hmm... jo det var den delen och kanske det där med målning också... Är liksom tömd på idéer och tyckte det lät superduper...