måndag 12 januari 2009

Mycket bättre när man är död?


Hörde att Heath Ledger fått pris för sin roll i The Dark Knight. Jag har inte sett filmen själv, så jag kan inte bedöma om det är rätt, men inte desto mindre har jag bara en fråga:




Tror du att han hade fått pris om han hade levt idag? Man tenderar ju att glorifiera de döda på ett lite trist sätt, ibland. Med trist menar jag bara: På bekostnad av andra, kanske bättre, prestationer.

Om det var så i just det här fallet har jag ingen aning om...

Vad tror/tycker du?



Vem tror på allvar att James Dean hade varit den kultfigur han är idag, om han inte dött ung? Så där otroligt lysande som skådis kanske han inte var. Egentligen. Eller?!

3 kommentarer:

Ango sa...

Jag håller med! Hade Monroe blivit en legend om hon levt till 80? Det är ju en del av mystisimen kring dessa (alldeles för) unga personer som dör i "mystiska" omständigheter som gör att deras prestationer gärna glorifieras i deras annars ganska mediokra insatser.

Anonym sa...

Just James Dean har jag tänkt likadant om, var han verkligen så bra? Heath Ledger däremot har gjort flera jättebra rollprestationer tycker jag och i The Dark Knight är han suverän tycker jag. Men hade jag tyckt det om han hade levt kan man då undra?

Anonym sa...

Har inte sett filmen, och jag håller med dig... Vad gäller just Heath så har man ju i alla fall hört att han skulle vara en jättebra skådespelare så kanske det var rätt i just detta fall men man undrar ju