onsdag 5 augusti 2009

Boktips?

Har just börjat med Camilla Läckbergs "Sjöjungfrun". Ja, jag vet att hon inte hör till "fin-författarna", men det ger jag blanka den i. Ibland orkar jag inte vara så "pretto" att jag läser någon som skriver vackert och målande. Ibland är det en kriminalroman med en tät intrig precis vad jag vill ha. Som nu.

Näst på tur ligger Barack Obamas "Min far hade en dröm". Om jag känner för den när jag är klar med denna, förstås. Det skall man inte "ge sig fadriken på" som Abbe i Madicken skulle kunna ha uttryckt sig.

Det skall verkligen kännas som rätt bok när jag börjar. Annars kan den vara hur bra som helst utan att jag faktiskt tycker det. Men, jag är öppen för det allra mesta. Så, tipsa mig gärna om era pärlor. Jag är så sugen på att surfa in på Adlibris och klicka hem ett paket!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Sist jag var in och beställde köpte jag Shantaram, av det jag läst hittills så är den bra. Den är riktigt tjock, en tegelsten på riktigt. Jag köpte också Brida med Paulo Coelho. En Karin Fossum åkte med också, tror att den hette Den som älskar något annat. Jo, jag tog med en bok av tagde också. Gillade de två första i den serien. Avslutade Dödgrävarens dotter för nån vecka sedan men jag tyckte inte att den gav det intryck eller den beröring jag förväntade mej. Det är väl det som är farligt, när någon säger att den här ska du läsa för den är såååå bra. Då är det nog som du skriver, jag öppnade den vid fel tillfälle. Den boken hade kanske varit bättre vid nåt annat tillfälle. Har du läst böckerna av holländaren som blev änkling?

Läckbergs bok ska visst vara riktigt läskig. Har inte läst den än.

Anna sa...

Jag gillade verkligen Camilla L:s första böcker och de var väldigt bra att komma igång med efter en lååång tids lästorka. Men efter några böcker började jag reta jag mig på hennes slarviga språk och faktafel, även om handlingen i sig är helt okej. Sjöjungfrun blev jag rejält besviken på, ska bli spännande att höra vad du tycker.

Att läsa rätt bok i rätt tillfälle har du alldeles rätt i, det gör ju halva upplevelsen. Jag läser just nu "Aldrig fucka upp" av Jens Lapidus och den började lite segt men tar sig mer och mer, bättre än "Snabba cash" tycker jag. Jag gillar böcker som fångar mig relativt snabbt och som lär mig något nytt. Sen bryr jag mig inte om vem författaren är utan det går lika bra med kiosklitteratur som djupingar. :D:D Alex Kavas serie om profilexperten och FBI-agenten Maggie är superbra *tipsar*

Anna sa...

Kan vi inte byta lite böcker? :)

Orsakullan sa...

Jag gillar CL som tidsfördriv, tycker de är helt OK. Predikanten är den bästa tycker jag! Var det inte du som pratade om Tisdagarna med Morrie här inne förut? Jag har inte läst den men köpte den på loppis för 3 kr (pocket) häromdagen och tänkte läsa den när den jag håller på med är klar. Har hört så mycket om den. Annars gillar jag Jojo Moyes böcker jättemycket!! Kolla gärna i min bokblogg http://orsakullan-books.blogspot.com Håller även på med Alexander McCall Smiths böcker om Mma Ramotswe. De är helt underbara tycker jag!

nillas liv på pinnen sa...

Om du tycker om deckare så tycker jag Elizabeth George är suverän. Blir ju dessutom engelsk deckare då och det är ett plus tycker jag.
Själv har jag nyligen börjat läsa Mian Lodalens Dårens dotter. Både rolig och gripande så här långt så den vågar jag rekommendera fast jag bara läst ca en tredjedel.

akajos sa...

Den här är bra! blogg.bums.nu/2009/06/ayaan-hirsi-ali-en-fri-rost.html

Krams!
CB:t

Tantti sa...

Just nu läser jag Stieg Larssons Flickan som lekte med elden o den boken kändes rätt direkt.

Angie sa...

Sista boken jag läste var "Är det någon där" av Marian Keyes

Maj Korner sa...

Den stängda boken - Jette A. Kaarsbøl, den tyckte jag var bra. Handlar om en dam i Köpenhamn som tänker tillbaka på sitt liv i 1800-talets slut.

Katedralen vid havet - Ildefonso Falcones, intressant bok om en familj i Barcelona på 1300-talet eller så. Tjock bok (det gillar jag)

Den besynnerliga händelsen med hunden om natten - Mark Haddon, tänkvärd och rolig bok om en autistisk kille som löser en "deckargåta". Otrolig intressant att se världen genom hans ögon. (tunn bok)

Sophie sa...

Jag gillar också Elisabeth George. Sedan gillar jag även Harlan Coben - du har nog fått en bok av honom om jag inte minns fel?!
Läckberg - har läst någon bok, och tyckt hon varit ok. Men inte läst de senaste.
Lånar gärna när du är klar ;-)

Kram
Sophie