tisdag 25 augusti 2009

Tepåse

Jag har fått lära mig att inte vrida ur tepåsen när jag tar ur den ur koppen. Téet blir beskt då, sägs det.

Är det verkligen sant? Eller lever jag i en téslösande tillvaro alldeles i onödan?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Men huj, det har jag aldrig hört. Jag har ju klämt tepåsar i 30 år. Verkar lite slösigt, som du säger! Jag tänker fortsätta klämma jag! Kram! /T

Maj Korner sa...

Hur skulle det kunna bli det? Rent logiskt alltså? Någon kemisk förändring som sker när det kläms?

Nä, kläm på du.

Helena sa...

Det har jag aldrig hört, själv klämmer jag alltid ur dem. Ha en bra dag!

Sophie sa...

Jag har ingen aning...
Skulle snarare undvika att vrida ur tepåsen för att risken för att jag skulle ha hål på tepåsen och därmed få "tefrön" i muggen skulle vara överhängande ;-)

Mamma J sa...

Jag har för mig att den som sa det till mig påstod att det beska liksom satt längre in i bladen, på något sätt - och att det därför inte skulle klämmas på, om man säger så...

Jag funderar också på om det är annorlunda när man bara dricker grönt té och ibland vitt eller rött - aldrig svart...

MorsanMia sa...

ojdå de visste inte jag

Ango sa...

Jag tycker att det blir beskare när man vrider ur påsen, men om det ligger någon vetenskap bakom vet jag inte. Jag vrider aldrig utan klämmer försiktigt, bara så det inte rinner om påsen när jag lyfter upp den.

Mamma J sa...

Ja, jag vet inte jag. Jag har fått för mig att jag tycker det jag också. Men, om det verkligen ÄR så kan precis lika gärna vara inbillning från min sida, haha!

Natalie sa...

Precis som sophie säger tror jag de mer handlar om att inte få sump i, jag tror att får man en massa sump kan nog teet bli beskt men det gäller ju även om du har i tepåsen för länge, då blir de ofta lite beskt!