onsdag 26 augusti 2009

Putta på

Tänk hur en del kör bil.

Först kommer man ifatt dem för att de kör lite långsammare än en själv. Lagom när man byter fil för att komma förbi, så börjar de gasa så att man ligger nästan nästan jämsides ett tag. Trycker man då till på gasen så att man kommer om, och sedan lägger sig i sitt tempo igen, i samma fil fast framför - så släpper de ganska omgående. D v s de återgår till sin vanliga hastighet.

Varför beter sig en del som om de är allergiska mot att bli förbi-körda? Det kanske är så att mitt vind-drag liksom puttar på dem, så att de får ökad fart bara av mig, hehe? Eller är det så enkelt att de känner sig jagade och får tyngre gasfot bara för det, kanske?

Irriterande är det hursomhelst. Oavsett orsak.

1 kommentar:

Ango sa...

Jag har en egen teori om majoriteten av dessa. Många är ganska orutinerade förare (även gamla som bara kör 10 mil/månad typ), vilket gör att när en bil kommer upp jämsides med dem gasar dem på automatiskt, utan att de tänker på det själva. Det är som med nybörjare som vrider på ratten när de vrider på huvudet ;). Jag tror att det är extremt få som gör det medvetet (även om dessa finns såklart), utan de är så orutinerade att de bara gasar på utan att tänka.
Ja, jag vill ju gärna tänka gott om människor, så...