tisdag 18 augusti 2009

Vägarbeten

Jag har funderat över en sak.

Jag skulle vilja mäta den effektiva arbetstid som läggs ner på varje vägarbete från den dag då de ställer upp sina "bockar" och börjar ställa till det i trafiken för alla som skall passera och fram till den dag då de anser sig vara klara.

Jag tycker alldeles för ofta att det ser ut som om de ställer ut sina väghinder och sedan åker därifrån i några dagar. Sedan tillkommer kanske en person som går där och mäter lite och kanske eventuellt pratar lite i mobilen. En liten stund. Och så där håller det på.

Det skulle vara oerhört intressant att se hur många man-timmar det verkligen läggs ner i procent av den tid som man tar ett antal filer i anspråk för arbetet. Min gissning är att det är ganska få procent.

Och om man skall hård-dra det - så skulle det också vara intressant att se vad det kostar, att det drar ut på tiden på det här sättet med vägbyggen som det ser ut som om ingen arbetar med - med alla dessa köer och bortfall i effektivitet för de som sitter där i köerna, extra bensinförbrukning för krypkörningen och slitaget på bilarna.

Det skulle vara en rätt intressant uträkning att se. Inte sant?

2 kommentarer:

Anna sa...

Det skulle det minsann! Vi har ju bott med "bockar" och vägarbete utanför dörren sen i höstas och det är inte klart än...

Mamma J sa...

Man undrar ju hur de tänker.

De hade iallafall gjort något idag när jag åkte hem. I den fil jag åker på hemvägen hade de ställt upp FLER sådana där bommar - så det var ÄNNU längre som det var avspärrat. Ja, då har de ju iallafall ÅSTADKOMMIT något. Men, några arbetare såg jag inte röken av för övrigt. Duktigt duktigt!