måndag 24 augusti 2009

Med ett enda mål

Alltså.

Någon med hamstererfarenhet här?

Man kan ju undra om vår hamster är riktigt som andra hamstrar.

Hon verkar liksom ha ett enda mål här i världen. Och det är att hon ska ut.

Vi har henne ute från buren en stund varje dag. Vi har en hage och en boll (i stil med den där i Bolt, om ni sett den filmen) för ändamålet. Hagen är en speciell för hamstrar så att mellanrummen mellan spjälorna inte är för stora och vistelsen där är ju då tänkt att ge lite variation och lite mer yta om man jämför med buren. Dessutom brukar T kunna sitta tillsammans med henne inne i hagen så att de skall kunna bekanta sig lite med varandra (inte jämt, men nästan). Men, det enda hon gör där är att springa runt stängselkanterna i sina försök att ta sig ut. Vi lockar med äpple och andra godbitar vi vet att hon gillar - men hon har inte tid att äta. Hon skulle lyckas om vi inte vaktade henne - hon var nästan över staketet häromsistens. Envis som en röd gris och vig som en apa.

Inne i buren så går också allt ut på att ta sig ut. I stort sett varje morgon när vi vaknar får vi ställa upp huset som hon vält, hamstertoan skall tillbaka på sin plats o s v. Det ser ut som om hela havet stormat, kan man säga. Själv sitter hon någonstans i ett hörn eller liknande och försöker sova - eftersom stället där hon egentligen ska sova ligger uppochner på helt fel plats.

Så fort vi öppnar takluckan så försöker hon också ta sig ut. Sätter jag ner handen så dröjer det inte länge förrän hon klättrar upp, men tror ni hon sitter stilla i handen när hon väl får komma ut och vara social. Nej, hon skall iväg hela tiden så hon klättrar bara från en hand till en annan och till ena handen igen, om man säger så. Kanske en liten liten stund att hon låter sig klappas, men sedan ska hon iväg igen.

Det är aldrig en lugn stund.

Är hon osedvanligt hysteriskt hetsig eller är hamstrar så här? Hon är ju nu, ca 10 veckor gammal. Någon?

3 kommentarer:

Anna sa...

Har ingen som helst erfarenhet av hamstrar men det lät så kul med hennes enda mål så jag måste skriva ändå. :)Ja, de där små djuren kan vara värre än småbarn. :D Själv trodde jag att uttrycket "kattungar hänger i gardinerna" var just ett uttryck. Det är det inte!

Innerjoin :) sa...

Nej...Våra (vi har en guldhamster och en dvärghamster) sitter mest som små buddas i varsin bur....Mest dvärghamstern, han gör inte många knop...Guldisen är mer "popcorn i" om man säger så, är inte still en sekund om man har honom uppe.....Han gillar att springa runt i en sån där gladiatorboll över golven...
//Lene m Tilda + 3 till

Mamma J sa...

Hmmm, tack för svaret! Ja, vår är ju en guldhamster. När hon är i buren och inte har hjulet där (vi tar i och ur det lite för att ge lite variation) så sitter hon mest. Men, så fort det händer saker utanför - i stil med att jag öppnar, så kommer hon...