söndag 19 oktober 2008

Medan ni funderar på julklappsfrågan...

... så kan ni få lyssna på låten som ofelbart får mig att tänka på min gamla kompis L som förr bodde i Gävle, men kom på en spontan fest hem till mig när jag bodde i Västerås. Jag och syrran hade en "get-together" hemma hos mamma och pappa och där var också syrrans nuvarande sambo och dit kom också hans kompis H, som bara råkade vara i trakten och svängde förbi. Nu ett antal år senare är L & H gifta sedan ett antal år tillbaka, har tvillingflickor på snart 8 år och hus i Falun. Men, den här låten får mig ändå alltid att tänka på hennes gamla lägenhet i Gävle och våra långa telefonkonversationer under en period i livet. Den här var (är, kanske fortfarande) en av hennes favoritlåtar:



Nu är hon annars med mig så fort jag tar en promenad med mina barn - eftersom tvillingsulkyn är ett arv från dem tillika växa-sängarna i pojkarnas rum. Inte så dumt med fler som råkat få dubbel pott, haha!

3 kommentarer:

Nenny sa...

Måste bara inflika att appropå gå i affärer med barnen så har tex Stinsen här i Sollentuna barnpassning i upp till två timmar. En timme gick inte på mer än 50 spänn för båda killarna, de hade superkul och jag fick shoppa i lugn och ro! Har du testat nått sånt än?
Kul att du kommenterat hos mig förresten. Här har vi noll näringslära, så länge barnen verkar må bra kör vi på med mackor ;), alla nöjda...

Anonym sa...

Tack för tipset. Vi har också läsrutiner här... För tillfället läser vi Barnens bibel. Elina är så nyfiken på varför jag och Mats inte tror på Gud och inte är med i kyrkan. Vi hittade min gamla från lågstadiet och den vill jag inte hon ska läsa ensam, den är ju ganska otäck. Hon läser ju en del själv, det är bara det att jag tycker de är så roligt att läsa och det är vår mysstund på dagen. Enda tiden man i lugn och ro får vara riktigt nära och tillsammans med barnen. Men nu har vi slut på andra böcker efter barnens bibel så tack för tipset, det blir nog en julklapp eller födelsedagspresent.

Mamma J sa...

Nenny: Jag får så himla dåligt samvete om jag skulle lämna dem på barnpassning så där. Nej, hellre går jag och suckar och stånkar.. Dumt va´?! Jag vet iofs inte ens om det finns något sådant här - förutom på IKEA och det hade jag inte ens reflekterat över att de var gamla nog för, för rätt kort tid sedan... Minsta barnen är alltid minst, eller hur är det?! T tjatade ju redan som 2,5-åring, men var ju då för liten... Så...

Nej, det dåliga samvetet är det där med först dagis och sedan lämnas bort igen. Till barnpassning. Skitlöjligt säkert - och jag skall inte säga säkert att jag inte kommer att utnyttja det, om jag såg att det fanns och verkade kul. Så, man skall inte säga för mycket, tror jag...

Det är D som står för den mesta näringsläran, han har t o m gått kurs i det så :).

Helena: Kul om vi kunde inspirera lite :)! Barnens Bibel har vi faktiskt också hemma - de har fått dem i dop-present av en av mina systrar, som givit bort dem just som SAGO-böcker. Lite med glimten i ögat så där, haha.