torsdag 18 december 2008

Dålig förälder

Ja, eller iallafall en dålig DAGIS-förälder. Ja, det är lite vad jag känner mig som - men, vi har faktiskt inte köpt någon julklapp till personalen på dagis. Först glömde jag bort det och sedan har jag helt enkelt inte hunnit med det. Och imorgon går vi på ledighet.

Jag var jättenoga med sådant där i början av min karriär som dagismamma, men efter att jag några gånger, när jag fått lämna paket/julklapp/sommarpresent till någon annan för att den verkliga mottagaren kanske var ledig eller hade gått hem, liksom fick truga fram om paketet kommit mottagaren tillhanda och om det var något bra. Ja, ett liitet tack för presenten tyckte jag nog att jag kunde ha fått - så blev jag lite sur. Så, efter det har det varit lite "sådär" med mitt engagemang i just den saken.

Sedan ruttnar jag lite på att "alla andra" alltid bara går omkring och väntar på att "någon annan" skall starta en insamling. Och denna någon brukar alltid bli jag (mitt ömma samvete liksom) - alla tycker att det är såå praktiskt att jag tar tag i det. Men, jag strejkar lite. I skolan var det faktiskt så att jag till slut skickade ett sms till en av klassmammorna (jag var det förra året - ensam - i år är de 4 stycken!) - och frågade om de tänkte göra någon insamling. Då blev det lite fart på dem. De har nu bl a köpt en bok som jag tipsat om, haha! Jag var visst inblandad ändå, kunde inte låta bli helt...

Jag har inte läst den själv - men har hört att den skall vara bra: En röd liten fågel i jultid

Kanske om jag gnor på riktigt mycket, så hinner jag köpa en varsin sådan till dagisfröknarna också, efter att jag slutat - innan jag hämtar imorgon. Tror ni?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker inte du ska ha dåligt samvete. Du får säga som min kusins fru; "det är ju faktiskt deras jobb".:) Visst är det kul att visa sin uppskattning och så men det måste man ju inte göra just vid jul och sommar egentligen. Det ska göras för att man vill, inte för att man känner att man måste! Kram!

Anonym sa...

Nej, lägg ner.

Eller! Ge en liten påse med erat hemlagade julgodis (med betoning på liten, jag ska ju fira jul tillsammans med er...och ert godis he he) och knyt påsen med ett fint band. Klart.

Räcker gott. Bokstavligen. Om du ens måste ge ngt. : )

Nenny sa...

Åh jo det hinner du allt, bara stressa på nu så ska du se att du är en riktigt duktig flicka!

Jag har hittills inte gett en enda dagispresent, det har klassmammor fixat. I skolan åkte jag på att vara klassmamma första terminen och fick fixa presentandet, hoppas jag slipper ta det fler gånger. Tänker att det får bli en fin present den dagen när killarna också slutar dagis och det liksom är ett kapitel i livet som avslutas. Då får jag kompensera alla missade jular...

Ango sa...

Jag fixar alltid nåt ätbart till personalen. "Riktiga" presenter får de när barnen slutar, inte annars!
En röd liten fågel i juletid är helmysig! Jag älskade boken. EN riktig feelgood-bok som man blir varm och glad av. Ett utmärkt val! Läs den. Själv kom jag för en liten stund på att jag glömt låna en annan bok av samma författare, Fannie Flagg, så den ska fixas på bibblan imorgon!

Kram
/Ango