tisdag 9 december 2008

Julklapp till mormor

Vad köper man i julklapp till en 80-årig pigg och förhållandevis vital kvinna?

Vad köper ni till era "gamla"? Suck...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Barnfotografier kanske? Chokladask? En fin julgrupp? :) Ett gott vin - om hon gillar det?

Mamma J sa...

Jodå, foton lär det bli. Men, det skall vara något "mer" också... Chokladaskar får hon i massor från alla möjliga gamla kompisar o s v ändå. Julgrupper brukar hon också få - hon är liksom rätt mycket i farten fortfarande... Vin, tjaa... Njaa.. Nej. Frågan är om hon skulle gilla någon "kul" likör till kaffet kanske. Det skall jag nog kolla upp.

Men, jag mottager gärna fler förslag :).

Anonym sa...

Min farmor är jämgammal med din mormor och jag pratade med henne i dag när hon läste upp en artikel i en tidning som handlade om just julen och att ge och få.
Hon menade på att hon har allt hon vill och behöver men däremot skulle hon vilja ha det som togs upp i artikeln - TID!
Att man tar sig tid att hälsa på till exempel. Det var mycket bättre än att få någon present tyckte hon!

Så ta er tid och hälsa på med alla barnen kanske?!

kram
Sophie

Anonym sa...

En klasskompis till mig skulle baka kakor till sin mormor och lägga i en fin burk, en bra idé tycker jag. Foton på barn, barnbarn, barnbarnsbarn är väl alltid populärt. Fick du mitt sms i dag? Kram!

Mamma J sa...

Hehe, min mormor är inte riktigt likadan, Sophie... Men, det kan vi ta en annan dag :).

Japp, Anna - jag fick det (satt på möte då) och sedan har dagen gått i ett... Inte förrän nu kom jag på att jag ju fått det och att jag glömt svara på det. Det kommer sms-svar!

Alla: det blir nog likör att bjuda kompisarna på till kaffet och en kungabok. Jag har just beställt "Det kungliga året 2008" eftersom hon hyser en stor fascination för kungligheter. Sedan skall vi hitta på en likör tror jag. Och så blir det lite foton också.

Ango sa...

Det är lika hopplöst med min mormor, som också är 80+ och förhållandevis vital.
Jag har som tradition att alltid göra en kalender med foton på barnen. Vi träffas någon gång i månaden eller varannan månad, så hon ser inte barnen så mycket, och i en fotokalender kan jag ha foton på barnen i deras normala miljö, så hon får en inblick i deras vardag.
Hon brukar också få en prenumeration på en tidning (vecko- eller mattidning). Det är så himla svårt att hitta något till henne.
I år får hon en jättefin present bortsett från kalendern; hon får oss. Vi ska för första gången fira julafton någon annanstans än hemma, och för första gången med mormor och mamma.

Kram
/Ango

Anonym sa...

Jaaa - likör!! Det älskade mormor när hon levde. Hjortronlikör köpte vi, det satte guldkant på tillvaron för henne vill jag lova. :)