lördag 20 december 2008

Namninsamling idag

I köpcentret som jag har frekventerat idag stod de och hade namninsamling mot det ökande nazistvåldet. Och jag ville faktiskt inte skriva på. Inte så mycket för att jag tycker att de har fel - men för att jag tycker att det är fel väg att gå. Jag vet att mina åsikter kan tyckas vara kontroversiella - men när skall man inse varför de högerextrema bara får fler och fler sympatisörer? Vem kör en namninsamling mot det ökande våldet utövat av andra generationens invandrarungdomar? Alla slåss inte - men med tanke på att jag arbetar i en mycket invandrartät kommun (företaget jag arbetar på ligger där) med stora sådana här sociala problem - och bor nära ett annat bostadsområde med hög invandrartäthet så inbillar jag mig att jag vet lite grann om saken iallafall.

Oavsett vem som gör vad (nazister eller invandrarungdomar som slåss) - jag bara undrar när man skall ta tag i rötterna till problemen istället för att bara behandla symptomen - om ens det? Namninsamlingar? Vad ska de göra med listorna? Gå till nazisterna och säga "Sluta slåss! Här har ni en lista på jättemånga som tycker att ni gör fel!" eller vad?

Varför är det här en så otroligt het potatis att man från politikerhåll bara låter allt bero och bara bli värre, och värre och värre?! I alla läger.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är med dig där, allt sådant där då man egentligen inte GÖR något konkret känns ganska blaha. Som om det inte är till för problemet i sig utan för att man själv ska känna sig duktig liksom. Men din tanke om hur man använder listorna var rolig i alla fall! :)

Anonym sa...

Lite lustigt att du tänker samma sak som mig angående det där med listorna. Det gäller för övrigt de flesta listor folk vill att man ska skriva på.
Tanken är god och visst - säkert bättre än att inte gör nå alls, men de skulle kunna lägga ner den tiden och energin på närmare ställe.