måndag 29 december 2008

En klagande projektledare

Suck vad trött jag blir på att vara projektledare hela tiden.

Den enda julklapp som D har köpt i år var den till mig och den som han fick på sin lott att handla när vi lottade bland de vuxna. Resten handlade jag.

Vad gällde övriga julförberedelser så var det FAKTISKT han och barnen som julpyntade vårt hus. Jag var ju bortrest "första-advent-helgen" och när jag kom hem och kallt räknade med att ha det framför mig, så var det gjort! Första gången på våra 13 år ihop!! Sweet!

Men, när det kom till resten av julförberedelserna såsom pepparkaksbak och lussekattstillverkning med barnen så var det jag. Han tycker sådant är så otroligt onödigt, för vem äter det?! Att se det som en aktivitet för att barnen tycker det är roligt, nej.. Inte hans grej...

När det gällde maten vi skulle ha med oss så var det jag som rullade alla köttbullar, gjorde allt julgodis och handlade allt det andra vi skulle ha med oss. Han packade bilen.

Vad gällde kläderna som barnen skulle med sig/på sig - ja, jag såg till att de hade "julkläder" och packade sedan mina och deras väskor. Han packade sina.

Nu skall vi ha gäster på nyårsafton. Hans båda äldre systrar kommer hit - den ena med make och dotter skall sova över två nätter, den andra stannar bara över själva nyårsnatten.

Jag har nu planerat hela menyn (inkl mat på nyårsdagen o s v) utefter att det skall gå att förbereda så mycket som möjligt med tanke på att jag har "hemma-jour" på dagen på nyårsafton och alltså eventuellt kan åka på att jobba lite. Idag har dessutom barnen och jag varit och handlat lite grejer till själva dukningen o s v.

D har jobbat idag.

Ikväll skall det städas. Och eftersom jag inte har lyft ett finger så har inte han gjort det heller. Han liksom väntar ut mig. Imorgon när han jobbar skall jag då förbereda nyårssupén (marinera oxfilé och göra cheesecake bland annat) och städa vidare förutom att jag har tre barn härhemma som nog inte bör titta på film preciis hela dagen.

Väskorna som JAG packade de packar inte upp sig av någon annan mig MIG skall ni veta... Så de är också mitt jobb. Och alla de kläder som vi hade med oss och använde och som nu skall tvättas, ja - vem skall starta de tvättmaskinerna, hänga de tvättmaskinerna? Ja, jo - han viker faktiskt den torra tvätten efter att jag har tagit ner den från tvättställningen, det gör han. Men, sedan packar jag in den.

Ovanpå detta så har vi ju då ett 8-årskalas som skall gå av stapeln på lördag med 9 inbjudna kompisar till födelsedagsbarnet. Det skall bli pyjamasparty och de skall få göra sina egna minipizzor bl a. Inbjudningskorten gjorde jag och T på kvällen när vi kom hem i lördags. Vi åkte också ut med dem. Planeringen av alltsammans ligger helt och hållet på mig. Han har nog inte en aning om att en av tjejerna är glutenintolerant och att det kräver lite extra förberedelser och att det kanske skall vara några fler aktiviteter än just pizzabakningen under själva "partyt". Så, idag har jag köpt pennor att måla på porslin med - och så skall jag köpa billiga muggar på IKEA. Reflekterar han över detta?

Jag skall jobba på fredag. Tror ni att han gör några förberedelser då?

På söndag kommer min ena syrra med två söner hit för att fira födelsedagen som är på tisdag. På måndag kommer mamma och pappa. Och på tisdag då, så kommer "resten" (då åker mamma, pappa, syster och barnen hem). Och på onsdag är det jobb igen.

Varför kan inte han röja på nerevåningen trots att jag sitter vid datorn?!

Just nu är jag liite less på min roll som projektledare! Fast till hans försvar skall jag ändå säga att han är en helt lysande projektmedarbetare, för när han väl får en "uppgift" så jobbar han jättebra! :D

8 kommentarer:

Anonym sa...

Man FÅR klaga.

Anonym sa...

Man FÅR klaga.

Nenny sa...

Jag känner igen mig..., klagar ibland, men tycker för det mesta om att vara projektledare, tror liksom att ingen annan kan göra det perfekt.
Men alltså sitter dina barn verkligen och ser på film hela dagen om du gör annat? Det gör garanterat inte mina, de ställer till så mycket de inte får så jag blir helt galen!
Slutligen, skickar över lite styrka och hoppas du får mycket beröm för mat, dukning och hur fint ni har hemma, det brukar få mig att ändå tycka att det var värt det ;)! Och kom igen nu, lite bilder på nyårsdukningen och förberedelser!

Nenny sa...

Förresten, idén med muggar från ikea gillar jag, vart har du köpt pennorna?

Anonym sa...

Gör som jag gjorde, slutade tvätta hans tvätt och ta hand om allt som rörde honom. Jag sa helt enkelt upp mig som projektledare.

Anonym sa...

På tal om att se till att saker blir gjorda - jag har precis lagt ut en lista över saker jag borde göra idag.
Hur 17 hinner folk med allt?
Säher jag och sitter kvar här vid datorn...*hm*

nej nu ska jag leta reda på en bild från ett ställe där vi var för 1 år sedan sen - dags o ta tag i saker och ting =)

Mamma J sa...

Nenny: Jo, visst är det så att det är jag som gör det bäst ;). Men, jag har lärt mig att bita mig i tungan för att inte säga något de få gånger han väl gör något på eget initiativ (jag hade nog pyntat på ett lite annat sätt, om man säger så - men jag sa INGENTING!...)

Och nej - de sitter inte stilla och tysta en hel dag. Det är bara önskedrömmar att de skulle göra det...

Pennorna köpte jag på Panduro.

Dagens Eko: Jo, men hans grejer är inte de mest betungande direkt. Det är hela ansvaret för precis allt annat som jag är så otroligt kräksless på :(.

Angie: Jo, jag har en lista för dagen jag också :). Skall börja beta av den nu. Eller snarare - det gjorde jag redan när jag klev upp tidigare för att skjutsa D till jobbet för att sedan åka till mitt jobb och hämta en telefon som jag skall ha för att kunna ha jour imorgon. Därefter har vi tvättat bilen. Nu skall jag rulla köttbullar och marinera oxfilé, hänga tvätt, starta några fler maskiner, damma, bädda rent i sängarna och packa undan ren tvätt. Tanken är väl att barnen och jag skall ha lite lunch så småningom också, och middag ska vi väl också ha kan jag tro. Just ju, cheesecake skall jag också göra. Så, du hör - jag har inte alls tid att sitta här...

Ango sa...

Här hemma är det precis likadant och jag har bönat, bett, gnällt, tjatat, pratat osv... Inget har hjälpt. Nu har vi flyttat och (som vanligt) är han såååå pysslig, men jag vet ju att det bara är nyhetens behag. Om någon månad är det som vanligt igen.
Igår tvättade han 6 maskiner tvätt (just det, hans kläder blev inte rena av sg självt) och det var rekord.
Han brukar säga "men jag lagar ju bilarna". Ja, visst, det gör han, men inte fan funkar min bil för det. Han skulle sätta i en bilstereo i min förra bil. Stereon fick jag förra julen, i juni sålde jag bilen, UTAN stereo. Köpte ny bil och fick stereon insatt i juli eller nåt. I oktober pajade min bil.... Nu är den avställd (det är bara något skitfel på den) och obesiktad och om 2½ vecka behöver jag min bil väldigt mycket. Jaja, han lagar ju bilarna. Kanske skulle jag städa, tvätta, handla och fixa allt med barnen (som bara verkar vara mina) i samma takt som han lagar bilar, ja, då skulle inte mycket bli gjort. Kommer en kompis till honom och ber om hjälp då går det undan, det är visst mycket viktigare...
Jaja, lite är det ju mitt fel också. Han är van vid att jag curlar på honom!

Kram
/Ango