måndag 1 december 2008

Åter!

Då så, har man satt sprätt på lite (?!) pengar i köphetsens Mecka. Alltså, visst är det billigt - väldigt mycket är väldigt billigt - men lite grann blir det ju så att man kanske köper lite mer än vad man skulle ha köpt annars.

Det var en skön tripp. Vi åkte fredag vid 14, stannade och åt i Värnamo och var väl framme vid halv 8 eller något ditåt. Kvällen tillbringades med lite vin, ost och kex vartefter alla anlände. En bil med en person från Göteborg och ytterligare två bilar från samma håll som vi. Totalt blev vi 11 stycken i två stycken 6-bäddsstugor.

Morgonen efter så var de mest rutinerade uppe med tuppen och hängde på låset när de öppnade klockan 7. Det gjorde inte jag och kollegan som var med, vi klev upp när de gick och gjorde oss iordning i lugn och ro, åt frukost och så tog vi det lilla tåget så vi var uppe vid 9. Sedan gick vi runt därinne tills de stängde kl 17 med en sittpaus på en av "fikorna" då vi inmundigade lite drickyoghurt, en macka och en Delicatoboll. Gott!

Tricket för att stå ut när det är så där mycket folk är verkligen att inte hetsa upp sig. Vi hade ju bokstavligt talat hela dagen på oss, så vi gick fram och tillbaka mellan avdelningarna det vi ville och bara tog det lugnt oavsett om någon körde på en på hälarna eller stod i vägen med sin kundvagn.

På kvällen sedan sammanstrålade vi allihop igen och for iväg till en restaurang och åt mat tillsammans. Resten av kvällen satt iallafall jag och försökte gå igenom det jag hade köpt, för att kolla så att jag hade så det räckte till kalendern som jag ju visste att jag skulle göra klar när jag kom hem. Ingen tid kvar liksom.

Igår så klev vi så upp vid 7 eller något sådant, gjorde oss iordning, städade ur och checkade ut. Var väl uppe vid GeKås strax efter att de öppnat kl 9 - och då fick jag vara med om det här roliga fenomenet att KÖA in där, för första gången i mitt liv. Kön rörde sig för all del precis hela tiden, så vi gick i ganska god takt precis hela tiden - men som vi gick! I kringelikrokar runt en park och in ett varv inne i parken och allt vad det var. Jag skrattade nästan hela tiden för att det kändes så erbarmligt löjligt och jag riktigt kunde se hur roligt det måste se ut för en utomstående.

Sedan shoppade vi lite till - det sista - och sedan åt vi lunch och kvart i ett for vi hemåt. Hade fantastiskt fnissigt roligt på vägen hem då vi tävlade mot de andra bilarna om vem som skulle komma först. Inte mer än att vi körde som vi skulle - men vi jublade när den gravida i en av de andra bilarna var kissnödig och måste stanna och sådana där saker :). Riktigt barnsligt och otroligt roligt!

Väl hemma igen vid 18-tiden så hade familjen städat huset och julpyntat! (Det har nog faktiskt D aldrig gjort förut!!) och maten stod på bordet. Julmusiken var på och jag serverades en liten mugg med glögg. Kändes skönt att komma hem!

Det är verkligen som man säger - Borta bra, men hemma bäst! Visst kan man behöva komma bort utan man och framför allt barn ibland. Men, inte desto mindre kände jag det nog som lite konstigt att åka utan mina små ungar. Lite som att åka iväg utan min ena arm - vi hör ju ihop. Vi skall vara på samma ställe! Och nu är vi det igen. Ordningen är återställd.

Eftersom jag satt uppe och slog in paket och hängde upp på kalendern, till nästan halv tre inatt och sedan ringde klockan kvart över fem, så är jag vansinnigt trött nu. Så, nu ropar kudden!

4 kommentarer:

Mie sa...

Å vilket äventyr:) Har själv varit på Gekås en gång o då slapp jag köa men fick vara med om fenomenenet "sno kundvagn" o lärde mig att det gällde att hålla i den;)
Kram!

Anonym sa...

Låter som ni hade en härlig helg! Bra! Det var du värd! :)

Anonym sa...

Låter helt suveränt! Är klart imponerad av din man, låter som ett mysigt hem att komma hem till! :)

Mamma J sa...

Haha, ja - jag är också imponerad :)!