torsdag 12 mars 2009

Mat-tips!

Igår tillbringade jag kvällen med att läsa en blogg skriven av en man som var anställd på samma företag som jag, och hans hustru. Mannen avled tyvärr av sin cancer i lördags. Och igår läste jag bloggen som de från början startade för att uppdatera sina släktingar om barnen o s v. Och som till slut handlade om hans kamp och deras sista månader tillsammans. Självklart var det mycket mycket sorgligt. Imorse när jag kom till jobbet och gick igenom entrén där man ställt upp ett litet bord med en kondoleansbok, en bild av honom och ett litet ljus så kändes det helt annorlunda än dagen innan. Nu var han ju någon. Jag har inget minne av att jag har träffat honom personligen. Med den sysselsättningen igår så blev det inte mycket bloggat, jag kände helt enkelt inte för det.

Idag tänkte jag istället tipsa er om en otroligt god ny maträtt jag/vi provade igår. Jag kan väl säga som så att jag inte rekommenderar att ni provar den en onsdag om det inte är en onsdag med mycket tid - för den tog lite mer tid än vad jag hade tänkt jag skulle lägga ner en vardagskväll. Inte massor, men för mycket :). Passar nog bättre en helg. Hursomhelst, det var väldigt väldigt gott!!

Rosmarinkyckling med bacon

Jag kämpar för övrigt på med min GI. Är fortfarande väldigt godissugen emellanåt, men har unnat mig lite riktigt riktigt mörk choklad när suget blivit alltför svårt. Den är det lågt GI på, nämligen. Vägde mig senast igår kväll och sedan starten för lite mer än 4 veckor sedan har jag tappat drygt 3 kilo. Känner mig rätt nöjd med det! På tisdag har jag bokat styrketräningsinstruktion på företagets träningsanläggning så då skall jag dra igång med det också. Jag är på gång!

Jo, justja - vi har bokat en liten kryssning för oss och barnen över vår 10-åriga bröllopsdag också! Lite surt att bufféerna var nästan helt uppbokade redan, men vi får se - kanske det blir avbokningar och så. Tänkte bara att vi skulle ha det gott, bada bubbelpool och se vår vackra skärgård. Ett litet äventyr i sig för bara oss. Skall bli mysigt!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

3 kg på 4 veckor är ju jättebra! Kul att det fungerar! Jag åt också mörk choklad ibland samt chokladmousse gjord på smält mörk choklad, ägg och grädde. Supergott! Smälta mörk choklad och ringla över frukt och keso blir också en god efterrätt/mellanmål. Kram från tjockisen!

Mie sa...

3 kg var inte illa alls, alldeles lagom takt på minskningen:)
Kanske ska lämna receptet till mannen...
O du, jag kunde förstås inte hålla mig ifrån bloggandet... nu heller;)
Trevlig helg!

Anonym sa...

Vi ska faktiskt oxå ut å kryssa lite, osäkert exakt vilken helg det blir dock. Magister C fyller 40 den 12:e april och vi kompisar ska röva bort honom (och han käresta) på en 24-timmars. Blir kanske inte så mkt skärgårdsmys men lite "kommabort" iaf.

Er 10-åriga bröllopsdag tillbringar jag annars i Pariiiiiiis med gymnasiegänget. Känns rätt så ok faktiskt. ; )