söndag 8 mars 2009

Nästa år

Jag funderar allvarligt på att hoppa över alla deltävlingar i Melodifestivalen, och bara se finalen. Detta blev ju för det första j-kligt tjatigt och för det andra så blir det ändå "som det blir"... Dessutom så retar jag mig på upplägget som i Andra Chansen med alla dessa dueller - ingenting som egentligen gagnar någon annan än SVT:s kassakistor. Konsten som sådan gagnar det inte alls.

Vi får väl se om jag kommer att infria detta om sådär 11 månader, bara.

Hursomhelst så kanske magin i den STORA FINALEN kan komma tillbaka något - från förr - om den inte bara känns som en välkommen avslutning på en längre tids spurt... Som den gör nu. Den 21 mars så får vi våra lördagskvällar tillbaka ;). (Ja, ni vet - eftersom detta är svårt tvingande eller något, haha!)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker MF ska ta ett sabbatsår och tänka över det de gjort och hitta ett nytt, bra upplägg. Lite som en skamvrå liksom. ;)

Nenny sa...

Jag håller med AnnaK, hitta på något annat istället för att hålla på så här. Kanske en egen melodifestival mellan Sverige, Norge, Finland, Danmark ev något mer land ska fundera på saken :). Men jag har också tröttnat, kan vara kul ett tag, men igår var det ju bara upprepning liksom. Kommer nog ändå se Den Stora Avslutningen! Och så måste vi köpa skivan för det kräver Thilde.

Mamma J sa...

Ja, som det känns nu så verkar det bara vara något onödigt ont som SVT håller på med, bara för att de "måste". De vill att hela arrangemanget skall bära sig själv och vara lite guldkalv också iochmed röstningsinkomsterna. Så, det hela blir bara långdraget, märkligt och irriterande. När det dessutom finns massor med talangfulla låtskribenter i landet och det konstant är samma ena som får med sina låtar, så undrar man också hur det hela verkligen går till. Jag har svårt för att tro att samtliga av de låtar som inte kom med, verkligen var sämre än en del av de som var med...

Förresten så insåg jag efter att ha lyssnat på låtarna igen - varför Marie Serneholt inte ens kom med till Andra Chansen. Hela hon är enbart yta. Hon kan faktiskt inte sjunga!

Linnea sa...

Vi har faktiskt "lyckats" med att missa alla delfinaler i år. Det är inte något jag sörjer så mycket faktiskt men igår kollade jag lite eftersom vi var hemma och inte hade så mycket att göra, det var inte så upphetsande faktiskt utan mer en förberedelse inför nästa helg då vi får några vänner på besök som vill kolla på det =)